Kayseri'de 15 yıldır tuzculuk yapan Tuzcu İhsan Çelik, Pakistan'dan getirdiği Himalaya, Çankırı'dan getirdiği kaya tuzları doğal yöntemlerle parçalayarak sofralara hazır hale getiriyor ve satışa sunuyor.
İşini severek yaptığını belirten İhsan Çelik, ''Ben bu tuz işine girdim. Pakistan'dan Himalaya tuzu getirtiyorum. Yüzde 95 mineral yüksekliğinde olan bu Himalaya tuzunu satıyorum. Himalaya tuzundan hariç Çankırı'dan da kaya tuzu getiriyorum. Bu Çankırı kaya tuzunun ise yüzde 85 mineral yüksekliği var. Oralardan getirdiğimiz tuzları doğal olarak kendimiz parçalayıp satıyorum. Tuzun içinde herhangi bir karışım, katkı yok. İnsanların gözlerinin önünde tuzu çekiyorum, tartıyorum, parçalayıp veriyorum. Fabrikasyon olan bir tuz değil yani. Ben bunu doğal bir şekilde yapıp veriyorum. İçimden gelerek ve severek yapıyorum. Ekmeğimi ben bu tuzdan çıkartıyorum" ifadelerini kullandı.
Pakistan'dan Gelen Lezzet Dokunuşu
Bunlar da ilginizi çekebilir